Cultuurprijs

2-jaarlijks reiken de cultuurraad en het gemeentebestuur de Cultuurprijs en Publieksprijs uit. De volgende uitreiking vindt plaats op vrijdag 15 mei 2020 in DE L!NK in Sint-Eloois-Winkel.

Kent u iemand die deze cultuurtrofee verdient? Iemand die een uitzonderlijke verdienste heeft op cultureel vlak? Die kunstig of cultureel bezig is? Iemand die binnen een vereniging de creatieve en originele ideeën aanbrengt? Dien dan voor eind februari een kandidatuur in. Maak hiervoor gebruik van dit formulier.

Een onafhankelijke jury beoordeelt wie de Cultuurprijs 2020 mee naar huis neemt. Ingediende kandidaturen blijven voortaan 10 jaar lang op de longlist staan en maken dus 5 edities lang kans om de prijs te winnen. 

Bracht u de voorbije jaren al een kandidatuur aan, maar wilt u nog verdiensten toevoegen aan het dossier van de kandidaat? Neem dan contact op met de cultuurdienst!

Cultuurprijs

Deze prijs wil een persoon in de bloemetjes zetten die op cultureel, socio-cultureel of artistiek vlak een bijzondere verdienste heeft. Een jury beslist over de winnaar die de avond zelf bekend gemaakt wordt.

Publieksprijs

Voor de Publieksprijs wordt een activiteit van een vereniging verkozen als beste cultuuractiviteit van de voorbije twee jaren. Dit kan een activiteit zijn die bijzonder of uniek was qua concept, die zich richtte tot een minder voor de hand liggende doelgroep, die een groot artiest op de planken zette, die origineel of creatief was, die aanzette tot cultuurparticipatie of die een bijzondere culturele of artistieke waarde had. 

Huldiging bestuursleden

Mensen die 25 jaar of meer actief zijn als bestuurslid binnen een cultuurvereniging worden ook gehuldigd.