Hoppin

Het nieuwe mobiliteitsmerk Hoppin is een initiatief van de Vlaamse overheid dat verschillende mobiliteitsoplossingen bundelt. Dat doet ze door alle mobiliteitsinitiatieven herkenbaar te maken en overstappen eenvoudiger te maken. Zo kan jij gemakkelijker dan ooit openbaar vervoer, deelsystemen, (e-)fiets en wagen met elkaar combineren.

Vlaanderen stelt het openbaar vervoer af op de vraag

Met de nieuwe mobiliteitsvisie zet Vlaanderen in op een efficiënter openbaar vervoer, afgestemd op ons fiets- en wegennetwerk. Het zorgt ervoor dat treinstations, scholen, sport- en recreatiecentra, ziekenhuizen en handelscentra vlot bereikbaar blijven. 

Hiervoor creëerde de Vlaamse overheid een nieuw mobiliteitsmerk: Hoppin. Hoppin speelt in op de hedendaagse mobiliteitsnoden en houdt rekening met jouw verplaatsingsgedrag. 

Wat verandert er?

Trein, bus en tram blijven vaste waarden in ons openbaar vervoernetwerk. We bedienen drukke verbindingen beter met snellere en frequentere Lijnbussen en -trams. Op andere plaatsen vervangt flexvervoer de Lijnverbinding: afhankelijk van je regio boek je op voorhand een Hoppinbus of -taxi, een Hoppinfiets of -wagen.
Heb je een mobiliteitsbeperking? Dan is er  Hoppinflex+ voor jou, met vervoer van gang-tot-gang of stoep-tot-stoep.

Vlot overstappen aan een Hoppinpunt

Dankzij de mix van al die verschillende vervoersmiddelen heb jij straks meer opties om op je bestemming te geraken. Overal in Vlaanderen komen er Hoppinpunten. Daar stemmen we trein, Lijnbus of -tram, Hoppinbus, Hoppinfiets of -wagen op elkaar af zodat jij vlot overstapt en efficiënt op je bestemming geraakt. Een familiebezoek in het weekend? Rijd bijvoorbeeld met je eigen fiets naar een Hoppinpunt. Je gereserveerde Hoppinbus, -taxi of je Hoppinwagen staat er al op je te wachten. 

Hoppin helpt je op weg

De Hoppincentrale is hét centrale aanspreekpunt voor al je openbaar vervoers(aan)vragen. Je plant makkelijk je route, je boekt je flexvervoer en je koopt één ticket voor al je vervoersmiddelen via de app, de website of het callcenter. 

De Hoppincentrale is binnenkort operationeel.