BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we u draag snel verwittigen. Daarom maken we gebruik van BE-Alert: een systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen. Ukan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen. 

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan u op twee manieren ontvangen:

  • Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op BE-Alert. U kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Ledegem en werkt in Kortrijk? Registreer beide adressen en u blijft steeds op de hoogte. 
  • Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee bent of een uitstap maakt naar de zoo.    

Registrere,

Inschrijven is gratis. U kan heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf uvandaag nog in!