Run4Fun: loopschema

De jaarlijkse editie van Run4Fun, waarbij je in 10 weken een afstand van 5 of 10 kilometer leert lopen, kan dit jaar vanwege de coronacrisis jammer genoeg (nog) niet plaatsvinden in groep, maar we bedachten wel een coronaproof alternatief zodat je niet op je honger moet blijven zitten!

Daarom bieden we beide loopschema’s helemaal gratis aan. Zo kan je deze jaarlijkse traditie verderzetten of jouw conditie aanscherpen.

In onze schema's verwijzen we steeds naar dinsdag en donderdag. Dit zijn de dagen waarop we normaal zouden lopen. Uiteraard kies je de momenten zelf. Plan minstens 1 rustdag tussen 2 loopsessies. De 3de sessie is een vrije sessie, maar is zeker aan te raden als je het schema op een vlotte manier wil afwerken.

Er is een club aangemaakt op Strava waar je jouw prestaties kan uploaden: www.strava.com/clubs/ledegemrun4fun. Elke deelnemer kan van 1 maart t.e.m. 30 juni de sessies doorlopen en de 20 trainingen voltooien. Als je het volledige traject hebt voltooid en dit hebt opgeladen, krijg je een leuke attentie van het gemeentebestuur!

Maak er voor jezelf ook een doel van om na 10 weken een soort ‘eindexamen’ af te leggen. Probeer te lopen in een rustige omgeving met weinig verkeer en ontwerp je eigen parcours waarbinnen je de eindafstand kan bereiken.

Veel succes!