Speelpleinwerkingen 2020

Tijdens de zomervakantie staat een ploeg van animatoren, hoofdanimatoren, coördinatoren en administratief bedienden paraat om er samen met uw kinderen een fantastische vakantie van te maken. Achter de schermen zijn we hard aan het werk en houden we rekening met de huidige coronamaatregelen.

Update: door de nieuwe, strengere maatregelen van eind juli hebben wij beslist om de tienerwerking (+12) niet meer te laten doorgaan. 

Waar?

Er zijn 2 speelpleinwerkingen:

 • Zwiebel op speelplein De Kempkens in Ledegem.
 • Kjeunemie op speelplein Terschueren in Sint-Eloois-Winkel.

Voor wie?

 • Kleuters: 2,5 jaar tot 6 jaar.
 • Lagereschoolkinderen: 6 tot 12 jaar.
 • Tieners: 12 t.e.m. 15 jaar (nieuw vanaf 2020 - enkel in Ledegem). [geannuleerd wegens verstrengde maatregelen]

Kleuters moeten zindelijk zijn. Kinderen die met pampers naar het speelplein komen, of die geregeld 'accidentjes' hebben, worden geweigerd.

Wanneer?

Zwiebel Ledegem

Vanaf woensdag 1 juli 2020 t.e.m. vrijdag 28 augustus 2020.

Tieners

 • Vanaf woensdag 1 juli 2020 t.e.m. vrijdag 17 juli 2020.
 • Vanaf maandag 17 augustus 2020 t.e.m. vrijdag 28 augustus 2020.

Kjeunemie in Sint-Eloois-Winkel

 • Vanaf woensdag 1 juli 2020 t.e.m. vrijdag 17 juli 2020.
 • Vanaf maandag 17 augustus 2020 t.e.m. vrijdag 28 augustus 2020.

Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel zijn tijdens de sluitingsperiode welkom in Ledegem.

Inschrijven

Dit jaar moet u verplicht minstens één week vooraf inschrijven. Dat gebeurt telkens vanaf de zaterdag om 9 uur tegen de woensdagavond voor de week daarna. U kan per dag inschrijven. Uw kind moet dus niet verplicht een hele week aanwezig zijn. Door vooraf in te schrijven, hebben we zicht op het aantal kinderen per leeftijdsgroep. Als uw kind niet ingeschreven is, wordt het niet toegelaten.

Inschrijven voor de eerste week start op zaterdag 13 juni om 9 uur. Inschrijven voor 2de week kan vanaf zaterdag 27 juni om 9 uur t.e.m. de woensdag voor de start van die week. Dit systeem loopt zo verder.

Meld u vooraf aan via onze webshop om een account aan te maken of op punt te zetten. De jeugddienst helpt u om uw account correct in te stellen. Hou er rekening mee dat we op zaterdag niet bereikbaar zijn.

Als uw kind niet ingeschreven is, wordt het niet toegelaten.

Contactbubbels

Naar aanleiding van de maatregelen rond de coronacrisis, werken we met contactbubbels van max. 50 personen per leeftijdsgroep (inclusief animatoren). De bubbel geldt telkens voor één volledige week. In de week dat uw kind in een 'speelpleinbubbel' zit, kan het niet aan een andere bubbel deelnemen.

Kleuters, lagerschoolkinderen en tieners komen dus niet met elkaar in contact en melden zich ook op aparte plaatsen aan. Waar u zich moet aanmelden, zal afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen per contactbubbel. De nodige signalisatie zal voorzien zijn.

Zwiebel, Ledegem

ContactbubbelStandaard aanmeldingAanmelding drukke dagen
KleuterSpeelplein De Kempkens
(blauwe chalet)
De Samenkomst
LagerSpeelplein De Kempkens
(witte tent)
Speelplein De Kempkens
TienersAchterkant sporthal
(via kiezelweg)
 

Kjeunemie, Sint-Eloois-Winkel

ContactbubbelStandaard aanmelding
KleuterSpeelplein Terschueren (bruine chalet)
LagerSpeelplein Terschueren (blauwe chalet)

Hygiëne en gezondheid

We schenken extra aandacht aan (hand)hygiëne. De speelpleininfrastructuur en sanitair zullen nog meer dan gewoonlijk grondig gepoetst worden.

Andere jaren gebruikten we herbruikbare bekers, maar dit kan nu niet meer. Daarom vragen we om per kind een drinkflesje te voorzien met hun naam erop. Dat kunnen ze op elk moment bijvullen. Op deze manier willen we voorkomen dat kinderen onbewust van elkaars beker drinken.

Kinderen die ziek geweest zijn, zowel door Covid-19 als door andere ziekte, kunnen uit veiligheidsoverwegingen 5 dagen niet deelnemen aan de speelpleinwerking. Behoort uw kind tot een risicogroep? Laat dit dan vooraf weten aan de dienst vrije tijd.

Prijzen

Een dag op het speelplein kost € 6,00. In deze prijs zijn inbegrepen:

 • voor- en na-opvang,
 • een drankje in de voor- en namiddag,
 • een vieruurtje (koek of stuk fruit).

Er wordt 2-wekelijks gefactureerd. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Bovendien bieden verschillende mutualiteiten een tegemoetkoming voor deelname aan de speelpleinwerking. Wie inschrijft en niet komt opdagen, krijgt een dag aangerekend.

Een dag op het speelplein

 • 7.30 - 9 uur: opvang + inschrijving
 • 9 - 12 uur: werking
 • 12 - 13.30 uur: middagpauze
 • 13 - 13.30 uur: aanmelden kinderen die naar huis gaan eten
 • 13.30 - 16.30 uur: werking
 • 16.30 - 17.30 uur: opvang

De verschillende contactbubbels komen gedurende de hele dag niet met elkaar in contact. We vragen om kinderen zoveel mogelijk op het speelplein te laten eten. Alle animatoren blijven aanwezig. Na 17.30 uur eindigt de verantwoordelijkheid van de animatoren.

Daguitstappen

Dit jaar nemen we geen onnodige risico’s en is er geen enkele daguitstap. We willen de veiligheid van de kinderen ten allen tijde garanderen.