Speelpleinwerkingen 2019

Tijdens de zomervakantie staat een ploeg van animatoren, hoofdanimatoren, coördinatoren en administratief bedienden paraat om er samen met jouw kinderen een fantastische vakantie van te maken.

Samen ravotten, met water spelen, kampen bouwen, sporten, creatief bezig zijn of eens lekker gek doen, dat kan allemaal bij ons!

Waar?

Er zijn 2 speelpleinwerkingen:

 • Zwiebel op speelplein De Kempkens in Ledegem.
 • Kjeunemie op speelplein Terschueren in Sint-Eloois-Winkel.

Voor wie?

De werkingen zijn toegankelijk voor alle kinderen van het 1ste kleuter tot en met het 6de leerjaar. De enige vereiste is dat kinderen zindelijk zijn. Kinderen die met pampers naar het speelplein komen, of die geregeld 'accidentjes' hebben, worden geweigerd .

Wanneer?

We gaan van start op maandag 1 juli 2019 en eindigen vrijdag 30 augustus 2019. Zwiebel in Ledegem is de volledige periode geopend. Kjeunemie in Sint-Eloois-Winkel sluit de deuren van maandag 22 juli tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel worden in die periode met de bus naar Ledegem gebracht.

Inschrijven en deelnameprijzen?

Inschrijven kan telkens op het speelplein van 7.30 uur tot 9 uur en van 13 uur tot 13.30 uur. 

 • Volledige dag: € 6,00
 • Halve dag: € 3,00
 • 10 beurtenkaart: € 50,00 (10 volle of 20 halve dagen speelplein).

Daguitstappen zijn niet in de prijs inbegrepen. Daarvoor moet je vooraf inschrijven.

Er zijn geen terugbetalingen voor het niet opgebruiken van de 10 beurtenkaart.

Betaling?

Er wordt automatisch 2-wekelijks gefactureerd. Je moet enkel je kind(eren) registreren bij aankomst en uitschrijven bij vertrek.

De kosten zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Bovendien bieden verschillende ziekenfondsen tegemoetkoming aan voor de deelname aan speelpleinwerking.

Een dag op het speelplein

 • 7.30 - 9 uur: opvang + inschrijving
 • 9 - 12 uur: werking
 • 12 - 13 uur: middagpauze
 • 13 - 13.30 uur: middagopvang + inschrijving
 • 13.30 - 16.30 uur: werking
 • 16.30 - 17.30 uur: opvang

De kinderen kunnen over de middag blijven en hun boterhammen opeten. Alle animatoren blijven aanwezig. Na 17.30 uur eindigt de verantwoordelijkheid van de animatoren.

Daguitstappen

Op vrijdag 19 juli gaan we met de kleuters, 1e leerjaar en 2e leerjaar naar Boudewijnpark. De kinderen van het 3e leerjaar tot en met het 6e leerjaar geniet van een namiddag hoogteparcours bij Ice Mountain, een adventure park in Komen. Het deelnamegeld voor Boudewijnpark bedraagt € 18,00. Voor de adventure namiddag is dat € 18,00.

Op vrijdag 23 augustus gaan we met z’n allen naar Plopsaland. Hiervoor betaal je € 22,00.

Inschrijven voor deze activiteiten kan vanaf de start van de werkingen. Zorg voor aangepaste kledij en een lunchpakket!